Aktiva farthinder

Farthinder med inbyggt ljus för användning vid olycksplatser eller arbetsplatser i trafik.

Arbete i trafik är förenat med säkerhetsrisker, speciellt i mörker och hårt väder då platsen är dåligt belyst. De portabla aktiva farthindren i vårt BRIGHT Safety™ sortiment är försedda med både reflexer och aktivt ljus. Det gör synbarheten betydligt bättre och tack vare den moderna ljusteknologin elektroluminiscens är ljuset i farthindret böjbart, icke bländande, stöttåligt och energisnålt.

Ljuset har unik synbarhet i mörker, genom dimma, snö och regn och rök. Farthindret kan enkelt rullas ut på en olycksplats, arbetsplats eller andra situationer där man vill sänka hastigheten. Produkterna har testats och utvärderats i nära samarbete med Trafikverket och Räddningstjänsten.

Användning
Olycksplatser på väg, vid vägarbeten samt andra situationer där man tillfälligt vill sänka hastigheten och göra trafikanter uppmärksamma på det. Kombinationen med både reflexer och aktivt ljus gör att synbarheten blir över 300% bättre jämfört med endast reflexer, vilket ger bilisterna en tidigare varning att sakta ned hastigheten. Med en enkel knapptryckning väljer man mellan fast eller blinkande ljus. Vid transport kan det portabla farthindret enkelt rullas ihop för att minimera storleken och underlätta hantering. Förvaringsbag medföljer.

Teknologi
EL (elektroluminiscens) är en stöt- och vibrationstålig ljuskälla som är energisnål och tydlig i mörker utan att blända.

Egenskaper
Aktiva farthinder finns i två varianter, Farthinder Kort och Farthinder Lång.


Vill du veta mer om BRIGHT Safety™Aktiva farthinder ? Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.

Name *
Name
 

Farthinder Kort

Vikt 17,7 kg
Färg Varselgul på svart matta
Längd 2,45 m
Laddare 230 DC adapter (medföljer)
Batteri Lithium Polymer. 3 av 19 segment har batterier, genererar ca 4,5 timmars ljusfunktion per laddning.
IP-klassning IP65
Godkännanden CE, RoHS

Farthinder Långt

Vikt 27,4 kg
Färg Varselgul på svart matta
Längd 3,64 m
Laddare 230 DC adapter (medföljer)
Batteri Lithium Polymer. 4 av 30 segment har batterier, genererar ca 4 timmars ljusfunktion per laddning.
IP-klassning IP65
Godkännanden CE, RoHS

  • Batterierna tar ca 2-3 timmar att ladda upp med 220 volt och ca 4-5 timmar med 12 volt. Oavsett antal batterier så laddas endast det ytterst placerade. Samtliga segment kan utrustas med batterier för att öka batteritiden.
  • Farthindret är försett med 3M-reflexer och har aktiva ljuskällor som är integrerade i segmenten, dessa kan blinka eller lysa med fast ljus. Varje barriärsegment är individuellt fastskruvat i den underliggande gummimattan och kan bytas ut vid behov. Gummimattan är försedd med perforerat glidskydd.
  • Farthindren levereras ihoprullade i en väska, enkla att transportera och bära.

Produkten säljs via auktoriserade återförsäljare.
För att hitta rätt återförsäljare, ring 08-530 300 50 eller maila till info@toprightnordic.com