Glasmästerigruppen tecknar avtal med TopRight på totalt 3,6 MSEK inom SMART Glas™

TopRight Nordic har tecknat partnerskapsavtal med Glasmästerigruppen i Norden AB för installation, lagerhållning/beredning samt försäljning av SMART Glas. Ordervärdet blir inledningsvis 720 000 kr årligen och kostnadsbesparingar om ca 500 000 kr per år.

Under måndagen signerades avtal med Glasmästerigruppen i Norden AB, en av de större aktörerna inom glas. Avtalet innebär en årlig leverans om SMART Glas till ett värde av 720 000 kr. Båda parter är långsiktiga och månar om att skapa mervärden till marknaden varför avtalet tecknats på 5 år med möjligheter till förlängning. 

Glasmästerigruppen har över 98 års erfarenhet av marknaden och med en väl utvecklad leveransförmåga ser parterna tydliga synergier för att utveckla och leda marknaden vidare till smarta lösningar. 

Avtalet innebär att tillskärning flyttas till Glasmästerigruppens lokaler under hösten 2018 och vilket innebär kortare ledtiderna med ca 4 veckor samt lägre kostnader om 500 000 kr årligen. 

”Vi ser att glasmarknaden står inför förändringar och vi inom Glasmästerigruppen är med och förändrar och utvecklar vår bransch med dessa produkter”, säger Thomas Svenow, VD för Glasmästerigruppen. 

”Avtalet med Glasmästerigruppen i Norden stärker vår leveransförmåga samt ger oss också möjlighet att leverera helhetslösningar tillsammans vilket stärker vår position på marknaden” Säger Johan Sigurdsson operativchef för TopRight Nordic.

Med den här typen av lösningar tror vi öppnar en ny värld för glasbranschen. Vi ser fram emot ett framåtriktat samarbete, där vi tillsammans utvecklar branschen genom ny teknik och skapar nya lösningar som utvidgar marknaden”, säger Anders Myrbäck VD TopRight Nordic. 

Om SMART Glas™ från TopRight Nordic
Med TopRight Nordics teknik och produkter för SMART Glas kan du växla mellan transparent glas och frostat glas. Funktionen att enkelt växla mellan full insyn till tillfälligt insynsskydd, kan appliceras både på nytt och befintligt glas. Med en knapptryckning kan du sedan växla mellan öppenhet och frostad avskärmning på mindre än en sekund. Ihop med en projektor kan du dessutom projicera film, budskap och presentationer direkt på glaset och skapa små eller gigantiska upplevelser. Fönster, insynsskydd och skärm i ett. 

Om Glasmästerigruppen i Norden AB
I koncernen ingår Ekströms Glas samt Söderglas. Sedan 1920 har bolaget verkat inom glas marknaden Hos Ekströms Glas möts det traditionella glasmästeriet och det moderna, innovativa inredningsföretaget. 

Ett av Sveriges största lager med olika typer av glas och en ny modern produktionsanläggning för bearbetning. 

I snart 100 år har Ekströms glas med tradition och kunskap verkat för att kunder skall få en ljusare framtid.
 

För ytterligare information vänligen kontakta: 

För ytterligare information vänligen kontakta
Anders Myrbäck, VD för TopRight Nordic AB på 0703-32 30 07 eller via e-post, anders.myrback@toprightnordic.com


Thomas Svenow, koncernchef Glasmästerigruppen i Norden AB på 0734-24 50 85


Denna information är sådan information som TopRight Nordic AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 september 2018, kl. 15.30 CET.

 

TopRight Nordic
TopRight Nordic arbetar med modern glas- och ljusteknologi som förbättrar säkerheten på vägarna, hjälper varumärken att synas på nya sätt och förvandlar traditionella exponeringsytor till interaktiva upplevelsefönster. TopRight Nordic AB (publ) är ett publikt aktiebolag noterat på NGM börsen.