Nya kunder, kraftig tillväxt inför noteringen

Ljusteknikföretaget Topright Nordics ambition är att rita om kartan för hur ljus används. Och uppmärksamheten kring bolaget genererar stark tillströmning av nya kunder.

”Jag är helt trygg med att vi når våra försäljningsprognoser för i år”, säger TopRight Nordics VD Anders Myrbäck.

Bättre säkerhet på vägarna, varumärken som syns tydligare och interaktiva upplevelsefönster. 

TopRight Nordic meddelade för ett par veckor sedan att bolaget gör en nyemission och noteras på NGM. Och efter positiv uppmärksamhet i bland annat Dagens Industri och SVT:s Rapport är antalet nya kunder och förfrågningar på rekordnivåer, redan innan bolaget slutfört sin pågående nyemission inför noteringen.

”Vi befinner oss i en kraftig expansionsfas och kunderna strömmar till i allt snabbare takt. I år är målsättningen att vi når en omsättning på 26 miljoner kronor”, säger Anders Myrbäck. 

TopRight Nordic utvecklar och säljer ljusprodukter som bland annat ökar säkerheten på vägar. Inom trafiksäkerhetsområdet SAFETY har bolaget produkter som höjer säkerheten vid arbete på och vid vägar, till exempel aktiva varningsskyltar, lysande väghinder och Ljusband som leder trafik. Bolaget har ett samarbete med Trafikverket och Brandkåren Attunda för att öka säkerheten för dem som arbetar längs vägarna. Produkterna kan ses på flera hundra meters avstånd och lyser utan att blända. Tekniken som används heter elektroluminens (EL). Att tekniken har rönt stort intresse visar inte minst ett inslag i SVT:s Rapport. 

Här kan du se Rapports inslag om Topright Nordics produkter

https://toprightnordic.com/nyheter/2017/5/15/svt-rapport-om-varningsljusen-som-ska-radda-liv

Ett annat fokusområde för bolaget är SMART glas, det vill säga flexibla glas som förvandlar glasytor till belysning, interaktiva väggar eller insynsskydd. 

”Med en enkel knapptryckning kan man växla mellan full insyn eller full avskärmning”, säger Anders Myrbäck.

Bland kunderna för SMART glas finns bland andra Linnéuniversitetet, BIG Travel, Cdon, Tekniska Verken i Linköping och Domstolsverket

TopRight Nordic får även många inkommande förfrågningar från nya marknader och förhandlingar med samarbetspartners i England, Norge och Danmark är i intensiva skeden.

“Sammantaget har vi ett positivt och hårt offerttryck och stor efterfrågan just nu och de affärer vi nu slutförhandlar i närtid uppgår till 15 miljoner kronor. Vi ser därför ingen större svårighet i att nå vårt försäljningsmål för 2017”, säger Anders Myrbäck.

 

Fakta. Topright Nordics emission och notering

Topright Nordic startade 2012 och under de första åren låg fokus på utveckling. Sedan dess har det gått snabbt. År 2015 omsatte bolaget 862 000 kronor och 2016 hade omsättningen ökat till 1,5 miljoner kronor. Bolaget är idag lönsamt och genererar positivt kassaflöde.
 

  • Emissionsvolym: 18 miljoner kronor
  • Teckningskurs: 9,75 kr per aktie
  • Teckningsperiod: 28 augusti – 15 september
  • Minsta teckningspost: 500 aktier
  • Teckningsförbindelser: Teckningsförbindelse har ingåtts till 100 procent av Fredrik Skarke genom FAAV Invest AB

Mer information om att teckna aktier i TopRight Nordic hittar du på:

https://toprightnordic.com/nyheter/topright-nordic-noteras-pa-ngm

Här kan du se Toprights seminarium i Almedalen:

https://toprightnordic.com/nyheter/2017/6/26/missa-inte-toprights-seminarium-i-almedalen    

TopRights innovativa teknik för säkerhet på väg och SMART glas har nyligen uppmärksammats av bland andra SVT Rapport och Dagens industri

https://toprightnordic.com/nyheter/2017/5/15/svt-rapport-om-varningsljusensom-ska-radda-liv    

http://www.di.se/nyheter/varningsljus-pa-ngm

FINWIRE, intervju:

https://www.youtube.com/watch?v=U-5iZUEm-b0    

 

Fakta. Topright Nordics affärsområden

SMART Glas – flexibla glas som förvandlar glasytor till belysning eller insynsskydd med en knapptryckning. För tillfällig avskärmning, budskapsexponering och interaktiva väggar.

BRIGHT Safety™ – Innovativ säkerhet med revolutionerande ljusteknik som är böjbart, stöttåligt och energisnålt. Det ökar säkerhet och trygghet vid arbete på och vid vägar och vid räddningsinsatser.

BRIGHT Attention™ – innovativa sätt att synas med hjälp av böjbara ljuspaneler, animerade dekaler och levande skyltfönster)

För mer information, vänligen kontakta
Anders Myrbäck, VD TopRight Nordic AB på 070-332 30 07
eller via e-post anders.myrback@toprightnordic.com