TopRight Nordic noteras på NGM

Ljusteknikföretaget TopRight Nordic avser att noteras för handel på Nordic Growth Market under november.

TopRight Nordic bedriver verksamhet inom innovativ ljusteknik för bland annat säkerhet på vägar och digitalt SMART glas. Med teknikutveckling och innovativa lösningar är ambitionen att ligga i framkant inom båda områdena.

Under 2016 och 2017 har efterfrågan på företagets produkter skapat en stark tillväxt som gör att TopRight nu är redo att satsa offensivare med en notering på NGM. Samtidigt görs en helt garanterad nyemission för att ta in 18 miljoner kronor till bolaget för att investera i snabbare tillväxt, säljorganisation och produktutveckling. Bland annat görs en investering i en kinesisk produktionsanläggning planeras för att säkra kontroll över en ökad produktion.

”En kraftigt ökad efterfrågan på våra produkter både inom säkerhet på väg och SMART glas gör att vi nu kan ett stort steg för att nå den snabba tillväxt som vi vet är möjlig för TopRight”, säger TopRight Nordics VD Anders Myrbäck.

TopRight Nordic är redan idag lönsamt och genererar positivt kassaflöde.

”Det gör att vi är väldigt trygga med både affärsmodellen och produkterna. Därför vågar vi också bygga för en riktigt stark tillväxt. Det ger också ett självförtroende att kunna fokusera på de lönsamma ordrarna”, säger Anders Myrbäck.

Med en trygg modell och starka produkter finns en internationell expansion med i planerna för TopRight. Redan förs diskussioner med återförsäljare i ett antal länder utanför Sverige.

TopRights innovativa teknik för säkerhet på väg har nyligen uppmärksammats av bland andra SVT Rapport:

https://toprightnordic.com/nyheter/2017/5/15/svt-rapport-om-varningsljusen-som-ska-radda-liv

TopRight avser att genomföra emissionen under september månad och handel i aktien är planerad att inledas under november på Nordic Growth Markets MTF-lista.

TopRights största ägare och medgrundare är entreprenören Fredrik Skarke som genom bolag äger 14,3 procent av TopRight. Han är också huvudägare ibland annat resekoncernen BIG Travel. De befintliga huvudägarna garanterar hela emissionsbeloppet på 18 miljoner kronor.

 

TopRight Nordic AB

TopRight består av affärsområdena:

SMART Glas – flexibla glas som förvandlar glasytor till belysning eller insynsskydd med en knapptryckning. För tillfällig avskärmning, budskapsexponering och interaktiva väggar.

BRIGHT Safety™ – Innovativ säkerhet med revolutionerande ljusteknik som är böjbart, stöttåligt och energisnålt. Det ökar säkerhet och trygghet vid arbete på och vid vägar och vid räddningsinsatser.

BRIGHT Attention™ – innovativa sätt att synas med hjälp av böjbara ljuspaneler, animerade dekaler och levande skyltfönster)

I många av företagets produkter används ljustekniken EL eller elektroluminiscens. Utvecklingsmöjligheterna är enorma samarbetsprojekten med Trafikverket och räddningstjänst är bara en del av de områden som tekniken kan användas inom.
 

För mer information, kontakta

Anders Myrbäck, VD TopRight Nordic AB på 070-332 30 07
eller via e-post anders.myrback@toprightnordic.com

VIDEO. VD Anders Myrbäck berättar för Finwire.tv om bolaget, marknaden och planerna framåt.

Lyssna på Börspodden avsnitt 212 – med TopRights VD Anders Myrbäck.