TopRights teknologi tar Rhenguldet till en lysande föreställning

TopRight Nordic har fått uppdraget att utrusta scenkläder, till Rhenguldet på Göteborgsoperan, med ljusteknologin elektroluminiscens. Ordervärdet är 40 Tsek.

”Att Göteborgsoperan väljer vår teknologi i uppsättningen av Rhenguldet visar på den breda potentialen och kreativa möjligheterna i EL teknologin”, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.

Genom att integrera ljusteknologin elektroluminiscens (EL) i scenkläder skapar man effektfulla kontraster med dramatiska uttryck och förstärker t ex rollfigurers karaktär. 

Teknik och konst möts och förstärker publikens upplevelse. Det här innovativa sättet att skapa effekter är något som Göteborgsoperan har anammat.

”Vår partner i Kina, ELLIGHTING har mångårig erfarenhet av att utrusta scenkläder med EL som ljusteknologi. De levererar bl a alla scenkostymer i Disney’s Paint The Night Parade”.

http://www.ellighting.com

Fakta BRIGHT Attention® från TopRight Nordic
Nya innovativa sätt att synas och öka uppmärksamheten. Böjbara ljuspaneler, animerade dekaler och levande skyltfönster är lösningar med unika exponeringsmöjligheter.

Vi erbjuder unika lösningar för att skapa uppmärksamhet. Ljus är en av de viktigaste faktorerna för att fånga och rikta uppmärksamhet. Med lövtunna, böjbara ljuspaneler som integreras i plagg gör vi spektakulära och unika kundanpassade lösningar. Dessa kan utformas som belysta delar i kläder, gjutas till ansiktsmasker och scenverktyg som lysande svärd.

Om operahuset Göteborgsoperan
Göteborgs Operan invigdes 1994 och ligger vid Lilla bommen i Göteborgs hamn. Här ryms opera, modern dans, musikal och konsert under ett och samma tak.

TopRight Nordic
TopRight Nordic arbetar med modern glas- och ljusteknologi som förbättrar säkerheten på vägarna, hjälper varumärken att synas på nya sätt och förvandlar traditionella exponeringsytor till interaktiva upplevelsefönster. TopRight Nordic AB (publ) är ett publikt aktiebolag noterat på NGM börsen.

Styrelsen för TopRight Nordic AB bedömer att informationen i detta pressmeddelande är av kurspåverkande karaktär.
 

För ytterligare information vänligen kontakta
Anders Myrbäck, VD för TopRight Nordic AB på 0703-32 30 07 eller via e-post, anders.myrback@toprightnordic.com