Flexibelt glas

SMART Glas är lösningen för er som har ett behov av att snabbt och enkelt kunna växla mellan transparens och avskildhet i er glasmiljö. 

Vissa miljöer ställer extra högra krav på flexibilitet. En rättssal kan snabbt behöva insynsskydd, ett konferensrum eller kontor vill enkelt kunna skärma av insynen ibland. En modern lägenhet eller ett hotellrum med stora glasytor vill kunna växla mellan genomskinliga väggar, avgränsade rum eller interaktiva fönster.

Med TopRight Nordics teknik och produkter för SMART Glas kan du växla mellan transparent glas och frostat glas. Funktionen att enkelt växla mellan full insyn till tillfälligt insynsskydd, kan appliceras både på nytt och befintligt glas. Med en knapptryckning kan du sedan växla mellan öppenhet och frostad avskärmning på mindre än en sekund. Ihop med en projektor kan du dessutom projicera film, budskap och presentationer direkt på glaset och skapa små eller gigantiska upplevelser. Fönster, insynsskydd och skärm i ett.

Er glasmiljö förvandlas från transparent till frostad med endast en knapptryckning. På så sätt skapas ett tillfälligt och flexibelt insynsskydd i konferensrum, patient- och vårdrum eller som säkerhet i bank- och valutakontor vid hotfulla situationer.

SMART Glas innehåller flytande kristaller som reagerar på elektricitet. När du slår på strömmen släpper kristallerna igenom ljus och glaset blir transparent och när du stänger av strömmen blir glaset frostat.

Användning
Flexibelt glas finns i två versioner; självhäftande film, som monteras på dina befintliga glasytor, och som film laminerad mellan två glas. Självhäftande SMART Glas monteras framförallt på befintliga glasmiljöer. Laminerat SMART Glas monteras framförallt i nyproduktion och ombyggnationer.

SMART Glas har inte bara låg strömförbrukning, det är också driftsäkert och dessutom enkelt att rengöra.

Till skillnad från persienner och gardiner så bibehåller SMART Glas en ljus, öppen och inspirerande miljö.

Teknologi
SMART Glas är en film som innehåller
flytande kristaller. Då strömmen är på så lägger sig kristallerna i rader, vilket gör den transparent och då strömmen är av ställer sig kristallerna på led, vilket gör den frostad. En tonalitetsskillnad, haze, kommer att uppstå i glaset. Filmen skyddar också från 99% av UV-strålningen. För att öka livslängden på SMART Glas är rekommendationen att strömmen slås av för att låta glaset vila i 8 timmar per dygn.


Vill du veta mer om Flexibelt glas? Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.

Namn *
Namn

Användningsområden

  • Lokaler som behöver flexibelt insynsskydd

  • Sol- och insynsskydd för fönster och glaspartier

  • Kontor/ Konferensrum

  • Vårdmiljöer – operationssalar, röntgen, undersökningsrum

  • Bank- och valutakontor

  • Offentliga lokaler

  • Domstolar och säkerhetsmiljöer

Ström av.

Ström på.

Fakta – självhäftande film

MAXDIMENSION Upp till 1200 x 3000 mm. På glasytor som överstiger dessa dimensioner kan fler än ett ark att appliceras.
TJOCKLEK 0,7mm
SPÄNNING 110V
STRÖMSTYRKA 0,1A/m²
STRÖMFÖRBRUKNING 12W/m²
TRANSFORMATORER 6VA / 50VA / 200VA / 500VA beroende på montagets storlek
SÄKRING Trög säkring beroende på montagets storlek
FUNKTION PÅ (Transparent), AV (Frostad)
VÄXLING (AV/PÅ) <1 sek
FREKVENS 50/60Hz
LJUSGENOMSLÄPP PÅ (75%), AV (67%)
UV-SKYDD 99%
GODKÄNNANDEN CE, RoHS
Vikt 800g per kvm
Innehåller PET (94%)

 

Produkten säljs via auktoriserade återförsäljare.
För att hitta rätt återförsäljare, ring 08-530 300 50 eller maila till info@toprightnordic.com 

SMART glasLars Rodvaldr